Olinda Castielle

Olinda föddes den 30 september år 1976 som Olinda Joy Elisabet Borggren. Hon blev känd för svenska folket genom dokusåpan Paradise Hotel. Där träffade hon sin make Patrick Larsson och efter såpan bytte de både land och efternamn. Paret gifte sig år 2005 och ändrade till det gemensamma efternamnet Castielle. Idag bor de i spanska Marbella där de försörjer sig genom en betalhemsida. Besökarna betalar för att få se sexklipp på Olinda och hennes make. Olinda har själv skrivit att allt hon gör är spontant och att hon utgår från sin instinkt. Hon menar också att hon lever sitt drömliv och att hon älskar sin kropp. Hennes föräldrar har förståelse för dotterns ovanliga karriärval och hon menar att de tycker om att hon är fri.

Olinda har byggt sin karriär på sin personlighet och genom att vara den hon är. Det startade redan under modellåren då hon deltog i den amerikanska dokusåpan The Next Joe Millionaire. För oss i Sverige blev hon ett känt ansikte genom sin medverkan i Paradise Hotel hösten år 2005. Såpan skiljer sig från andra i genren genom att den saknar tävlingar. Istället är det omröstningar i programmet som avgör vem som får vara kvar och vem som lämnar. Det förekommer också mycket spel och intriger deltagarna emellan. Programmet går ut på att hålla sig kvar så länge som möjligt i en paradisisk miljö genom att hitta en partner varje vecka. Lyckas man inte hitta en partner och blir vald får man åka hem.

Trogna

Olinda Castielle uppger att hon och Patrick är trogna mot varandra. På deras hemsida finns också andra kvinnor som har sex med olika män men det är inget för Olinda. Hon hyllar sitt val av arbete för att hon kan ha den livsstil som hon önskar. Jobbet ger henne frihet att resa, ha roligt och njuta av livet. Hon menar att hon inte ångrar någonting och att hon lever naturligt. Olinda har använt sin kropp genom hela sitt arbetsliv. Hon började arbeta som modell och därefter deltog hon i olika såpor. Efter sin medverkan i Paradise Hotel blev hon och maken även programledare för Paradise Hotel Extra som sändes i två säsonger efter ordinarie avsnitt. Det är dock inte de enda Tv-framträdanden hon har gjort efter dokusåpakarriären.

Ett eget program

Olinda Castielle blev populär efter sin medverkan i dokusåpan, vilket ledde till att hon fick det egna programmet Olinda om i TV400. Programformatet var enkelt och gick ut på att Olinda berättade om sina åsikter i en viss fråga. Hon har också medverkat i andra program som Dolce Vita på kanal 5. Det programmet leddes av en annan före detta dokusåpadeltagare, nämligen Emma Andersson som numera heter Zetterberg. Olinda var produktiv och hann utöver detta även släppa singeln Playboybunny år 2005. Låten skrevs av Olinda tillsammans med Kristoffer Sannestam som också producerade. Under utgivningsåret 2005 var låten den mest nedladdade ringsignalen till mobiltelefoner i Sverige och den mest köpta mobilsignalen i hela världen. Förutom det fick Playboybunny även ta emot en guldskiva.

Riskerade fängelse

Karriären och livet har dock inte bara varit en rak väg mot toppen. År 2017 köpte paret ett hus på Bali i Asien och där började problemen. Det visade sig nämligen att porr är olagligt på ön och makarna Castielle riskerade fängelse på grund av sin verksamhet. Landets lagar uppger att de kan fängsla personer som visar ett oanständigt beteende och porrinnehav kan ge fyra års fängelse. Producerar man själv pornografiskt innehåll, vilket Olinda och Patrick har gjort, kan det ge upp till tolv års fängelse. Varken Olinda eller Patrick brydde sig dock om landets lagar och ville till och med trotsa dem genom att producera ännu mer material till hemsidan. Makarna verkar än så länge ha klarat sig undan straff och de fortsätter inom samma bransch.

Vulkanutbrott

Deras sköna tillvaro på Bali hotades inte bara med fängelse utan även av vulkanutbrott. Det var vulkanen Gunung Agung som började vakna till liv och spy ut rök och aska. I ett mejl till en nyhetstidning uppgav Olinda att människorna på ön var väldigt rädda för att vulkanen skulle explodera med omfattande skador som följd. Vid tidpunkten befann sig 500 svenskar på ön men det var värre för de bofasta som inte kunde lämna landet. Olinda trodde först att det rörde sig om en jordbävning eftersom marken började skaka men det visade sig alltså vara en annan naturkatastrof. Som tur var klarade sig Olinda och hennes man oskadda. Flera saker händer parallellt i Olindas liv och även om det förhoppningsvis inte är så allvarligt som en naturkatastrof i framtiden kommer det sannolikt väcka uppståndelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *